Angyalvár: Spirituális Tanítások, tanfolyamok - FÉNYMAGOKTÓL

Várjuk szeretettel az angyalok világában: személyes tanácsadások, tanfolyamok, előadások, meditációk..

hit.jpg

HIT


Terapeutaként sok emberrel találkozom, s az elmúlt napokban megkérdeztem őket; kinek mit jelent a Hit.

Nem mondom: nem irigylem a közvélemény kutatókat: annyira sokféle választ kaptam, hogy csak győzzem feldolgozni. Nem is vállalkoznék rá, csak a teljesség igénye nélkül néhány vélemény.

  • Volt aki, azt mondta Ő aztán nem  HISZ senkiben, és semmiben.
  • Volt, aki az előzőhöz hozzátette: csak magában HISZ.
  • Volt aki, a valláshoz kötötte, a templomhoz a HIT-et.
  • Volt, aki hosszas monológba kezdett, se vége se hossza nem volt a mondanivalójának.
  • Volt, aki szépen vallástörténetet adott elő, melyik korban milyen hit világgal rendelkeztek az emberek. (igen élvezetes volt L)
  • És persze még sorolhatnám...


Aztán tartottam egy tanfolyamot, ahol elég sokat beszélünk Istenről; Ki vagy mi Isten? Hol van Isten? Stb... Ez a beszélgetés egyszer csak a HIT-ről kezdett szólni. A HIT-ről, a SZERETET-ről, s az EGYSÉG-ről, a MINDEN-ről. Arról, hogy minden EGY, és minden az EGY-ből alakult ki, és az EGY mindenütt jelen van. Az EGY az EGYSÉG része, az EGYSÉG = SZERETET. A SZERETET pedig a HIT-en alapszik. Aztán valaki hozzátette: a HIT pedig a TUDÁS-ból lett. A kör bezárult. Nagyon szép J

Ekkor megkérdezte valaki: hogy kell HINNI? - döbbent csend lett. Mert a mi kultúránkban ez nincs megtanítva, értelmezve...

Ha megkérdezünk egy vallásos embert, bizonyára szakszerűen elmondja hányszor, és hogyan kell imádkozni, templomba járni, gyónni... stb. Szerinte így kell HINNI. S neki bizonyára igaza is van.

Másvalaki arról beszél: HINNI annyi, mint becsületesen élni. S neki is igaza van.

Aztán másnak a HINNI azt jelenti, hogy betartani a törvényeket. S neki is igaza van.

Vagyis mindenkinek mást jelent a HINNI. Van egy mondás: „mindegy miben HISZEL biztosan igazad lesz".


Az én HIT-em JÉZUS HIT-e: „aki engem követ, - bennem hisz, haza talál" (lehet nem pontosan így fordították a Bibliában - nekem ezt jelenti). Mint már említettem nekem Jézus egy szimpatikus ember, akitől sokat tanulok, aki sokat segít nekem, akivel sokat beszélgetek.

Ő mondja mindig: nem kell ezzel annyit foglalkozni, spontán csak tisztán éljetek, fogadjátok el, hogy létezik egy felsőbb rendező elv, mely szerint minden úgy van jól ahogy van, szeressétek egymást. Tégy minden nap valami „jócselekedetet", feltétel nélkül (ne várj érte semmit), imádkozz a szívedből, és mosolyogj sokat. Éldd az életet, mert ezért jöttél ide, fogadj mindent, amit kapsz, légy hálás. Szeresd önmagad, szeresd az embereket, a környezetedet, a munkádat. S ha bárhol nem érzed jól magad, menj tovább. Légy bátor, kockáztass: nem veszíthetsz, viszont esélyt adsz, hogy jobbá legyen az életed. HIDD el Jézus így élt, s boldog volt, mindent kipróbált, megtapasztalt, amit csak lehetet. Az Ő élete számomra példa, s ha néha én is úgy érzem „keresztre feszítve" vagyok, Ő jut eszembe: lehet, hogy belehalok, de holnap újjá születek, s tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva, s folytatom az életemet. Mert HISZEM, hogy minden értem van, semmi nem véletlen, s én is EGY vagyok az EGYSÉG-ből, a SZERETET EGYSÉGÉBŐL. HISZEM, hogy FÉNY vagyok, és FÉNYT viszek mindenhová, bárhová is megyek.


Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindannyinknak szép, madárcsicsergős tavaszt, sok HITET, BIZALMAT, ÉS SZERETETETET.

HAJRÁ AZ ÚJ VILÁGBA :)

Szeretettel: Erdei Judit 


mosoly.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 47
Heti: 255
Havi: 789
Össz.: 211 080

Látogatottság növelés
Oldal: A Hit
Angyalvár: Spirituális Tanítások, tanfolyamok - FÉNYMAGOKTÓL - © 2008 - 2018 - angyalvardunakeszi.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »