Angyalvár: Spirituális Tanítások, tanfolyamok - FÉNYMAGOKTÓL

Várjuk szeretettel az angyalok világában: személyes tanácsadások, tanfolyamok, előadások, meditációk..

egyutterzes.jpg

Együttérzés

Én is útkereső vagyok, ahogy sokan mások, ahogy Te is kedves olvasó. Nekem is vannak gondolataim, melyet most megosztok veled/veletek.


Együttérzés. Amikor a szót kimondom, beugrik egy kép sok évvel ezelőtt, amikor 1993-ban elvégeztem az agykontoll tanfolyamot, s ott egy feladatot kaptunk: „belementünk egy kőbe, aztán egy állatba, s majd egy emberbe" Bele kellett képzelni magam az Ő „énjébe" - mit érez, hogyan gondolkodik, hogy látja Ő a világot, mit mutat nekem, stb... EGYÜTT kellett vele ÉREZNI. Éreztem a „kő" kétségbeesett kiáltását: „ne verjetek, ne bántsatok!" (egy kőbányából érkezett). Éreztem a beteg kutyám fájdalmát, s kérését, hogyan segítsek neki. Majd jött az ember. Én az akkori párom fejébe mentem bele, s éreztem a gondolatait, láttam az ő szemszögéből az adott élethelyzetünket. Mondhatom nagyon megható érzés volt: mindhárom esetben ösztönösen nagy szeretetet küldtem nekik, pedig akkor még nem voltam ennyire tudatos.


Aztán eszembe jut Müller Péter Szeretet könyvének egy részlete, amikor a szerelemről ír: arról ír, hogy igazán szeretni valakit úgy lehet, ha elképzelem, hogy Ő és Én egy vagyok, eggyéválok vele; nem azt nézem nekem, mi okoz örömöt, boldogságot, hanem azt, hogy Ő minek örülnek, neki mi a boldogság. S azt igyekszem megtenni, s akkor leszek én is boldog. Az Ő boldogsága, öröme, az én boldogságom, az én örömöm. (lehet, hogy nem pont így írja le Müller Péter - én így olvastam, nekem ezt mondta akkor)


Most elmondom azt, mi jut még eszembe: együttérzés - 2011. Karácsonyán kaptam egy szép gondolatsort - Jézus szülinapján.

Én Jézusra, mint emberre és tanítóra gondolok, s egy pillanatig sem hiszem, hogy meghalt akár értem, vagy bárki másért. Viszont mint ember sok mindenre rámutatott, megtanított. Hogy téged mire, kedves olvasó, azt Te tudod. Engem Tanít folyamatosan, pl., hogy megéljem a Tékozló fiú (leány) szerepét, hogy rájöjjek, ez rólam szól. A tékozló fiú/leány én vagyok: eljöttem egyszer az Atyám házából (megszülettem), megkaptam jussomat (lehetőségeket, játszótársakat, feladatokat), amiket sorra eltékozlok (jól-rosszul élem az életemet), s amikor ezt felismerem, elkezdek haza vágyni (vissza az Atyám házába), ahol az otthon melege, szeretete és megbocsátása van. Elkezdek felébredni (keresem az utat), mely majd hazavezet. Ráébredek, hogy nem a földi törvények, hanem a szellemi törvények a fontosak, ha a szerint élek minden rendben van, és mindent - de tényleg mindent megkapok, mert az Atyám szeret engem. Ő nem akarja, hogy nekem rossz legyen, hogy sírjak, szenvedjek...

A szellemi törvények, a belső értékek: mint „szeresd felebarátodat, mint tenmagad", vagy „ne menjen le nap a te haragoddal", vagy „ne ítélj, hogy ne ítéltess" stb... ugye ismerős?

A szeretet, a béke, a megbocsátás, az elfogadás... ha ezek szerint élünk mindannyian, akkor eljött a „menyek országa", s nem kell meghalnunk azért, hogy a mennyországba juthassunk, már itt is mienk lehet a földi mennyország.

Jézus, egy csodálatos ember (szerintem), bemutatta a Tékozló fiú feladatát, s nekünk nem kell mást tenni, mint ugyanazt az utat (magunkét) megjárni, s könnyen eljuthatunk a földi paradicsomba.

Hát, útra fel kedves játszótársak - és Boldog Újjá Születés napot kívánok mindenkinek, legyen sok fény a szívetekben és küldjétek, áramoltassátok: szeretettel egy Tékozló Leány :)


a_lelek_kiaradasa.jpg


jezus_a_folddel.jpgWeblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 47
Heti: 239
Havi: 773
Össz.: 211 064

Látogatottság növelés
Oldal: Az együttérzés
Angyalvár: Spirituális Tanítások, tanfolyamok - FÉNYMAGOKTÓL - © 2008 - 2018 - angyalvardunakeszi.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »